30 d’abril de 2012

Activitats al Parc des Camí des Cingle

 El passat dissabte 28 d'abril va tenir lloc una altra activitat relacionada amb les aus al parc del camí des Cingle.
 NHS i l'Ajuntament de Sóller organitzaren una nova sortida per revisar les caixes niu que es penjaren el passat mes de febrer.

 Revisió de les caixes niu al parc del Camí des Cingle

 De moment les caixes no han estat ocupades. Tal com va explicar la biòloga Cristina Fiol, és normal que la primera primavera que segueix a la instal·lació el percentatge d'ocupació sigui molt baix o nul. És a partir del segon i tercer any que es comencen a veure millors resultats, pel que és important deixar les caixes penjades tot l'any i fer-ne un bon manteniment perque es trobin en condicions per acollir les aus.

 Per altra part també es va realitzar al propi parc una petita jornada d'anellatge d'aus a càrrec de l'ornitòleg José Luis Martinez. A pesar del temps advers, els participants pogueren veure en directe en que consisteix i com es duu a terme l'anellatge científic d'ocells.

L'ornitòleg J. L. Martínez amb un busqueret capnegre (S. melanocephala) a la mà donant explicacions als participants

Un dels participants ajudant a pesar un capferrerico (P. major) abans de ser alliberat

També tot el grup va tenir la sort de poder observar dos exemplars d'orval (N. nycticorax) posat-se en els pins del parc cercant un lloc per descansar. Aquesta espècie d'ardeid és un migrant nocturn i possiblement arribaren al matí al parc per reposar i continuar, amb la posta del sol, el seu viatge cap a les àrees de cria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada