26 de febrer de 2012

Caixes niu al parc del Camí des Cingle

   Aquest divendres i dissabte s'ha iniciat l'activitat d'instal·lació de caixes niu al parc del Camí des Cingle, al port de Sóller.
   El divendres capvespre és va fer una xerrada introductòria sobre les caixes niu.
  Les caixes niu poden complir tres funcions principals; constitueixen un complement en la lluita i control de possibles plagues d'insectes ja que es potencia la cria d'espècies que s'alimenten d'aquests, també s'utilitzen per l'estudi de la biologia reproductiva de les aus que les ocupen, i finalment constitueixen un excel·lent recurs per l'educació ambiental. Però perque tot això sigui possible és necessari realitzar-ne un manteniment bàsic.

Una de les espècies que pot ocupar les caixes niu, el capferrerico (P. major). Foto: C. Fiol

  L'on demà al matí els participants pogueren gaudir d'una jornada ben animada on grans i petits ajudaren a instal·lar les caixes niu al parc.

Alguns dels participants duent les caixes niu per penjar. Foto: C. Fiol

   Tot seguint el recorregut del parc es penjaren un total de 18 caixes a pins, oliveres i garrovers.

 Moment de l'instal·lació d'una de les caixes niu. Foto:C. Fiol

   Les següents activitats es realitzaran dins el mes d'abril i maig, abarcant l'inici i moment central del període de reproducció de les espècies d'ocells que poden criar dins les caixes. 
   L'ocupació de les caixes niu és gradual al llarg dels anys però esperam que per les pròximes sortides poguem veure en directe els primers nius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada